TUOTESELOSTE
30.1.2012
(entinen pvm. 16.6.2010)
 

Miranol Hammarlack

 
Valmistus lopetettu
31.12.2015
 

TYYPPI
Vasaralakkamaali metallipinnoille sisä- ja ulkotiloissa. Miranol Hammarlack muodostaa kauniin, kiiltävän ja kestävän emalimaisen pinnan.
SOVELTUVUUS
Metallipinnat sisällä ja ulkona
KÄYTTÖKOHTEET
Postilaatikot, polkupyörät, vanteet, työkalut, puutarhakalusteet, koneet, laitteet jne.

TEKNISET TIEDOT
Tuote on täyskiiltävä Tuote on liuoteohenteinen Työväline: tela Työväline: ruisku Työväline: sivellin
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
6
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
8
m2/l
Maalaustuoteryhmä 2012
332 Irtokalusteisiin soveltuvat liuoteohenteiset maalit RL 03...05, 459 Muut peltikattojen ja metallipintojen liuoteohenteiset maalit (RT-luokitus)
479 Muut puupintojen liuoteohenteiset tuotteet ulkokäyttöön
Maalaustarvikeryhmä 2001
40 Alkydimaalit sisäkäyttöön RL 1...3 (RT-luokitus), 40.9 Muut alkydimaalit sisäkäyttöön (RT-luokitus) ja 41 Alkydimaalit ulkokäyttöön RL 3, 5...7 (RT-luokitus)
Värisävyt
Musta 0202 ja hopeanharmaa 6095.
Kiiltoryhmä
Täyskiiltävä (1/RT-luokitus)
Riittoisuus
6-8 m2/l.
Pakkaukset
0,3 l, 1 l.
Ohenne
1120
Työtapa

Sively, telaus tai ruiskutus.

Korkeapaineruiskutuksessa
- suutin 0,009" - 0,013" eli 0,230 - 0,330 mm
- ohennemäärä 10 - 20 til.%

Sivuilmaruiskutus
- maalisuutin 1,4 mm - 1,8 mm
- ohennemäärä 25-35 til.% (DIN4 18-25 s)

(ruiskutuksessa kuivakalvon paksuus ei saa ylittää 40 µm:ä).
Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 %
Kuivuminen: +23°C, rh 50%: pölykuiva 30 min, kosketuskuiva 1 tunti. Kokonaan läpikuiva 6 vko. Uudelleen maalattavissa 1-4 tunnin sisällä ensimmäisestä maalauksesta. Muussa tapauksessa 6 vkon kuluttua kun pinta on kokonaan läpikuiva. Tällöin pinta on hiottava kevyesti ennen maalausta.
Pesunkestävyys
Hyvä kaikilla tavallisilla pesuaineilla, SFS 3755.
Kemikaalienkestävyys
Kestää kasvi- ja eläinrasvoja sekä voiteluöljyjä ja –rasvoja, tärpättiä, lakkabensiiniä ja talousspriitä, ei kestä esim. tinneriä, SFS 3636. Polttoaineroiskeet pyyhittävä heti pois.
Lämmönkestävyys
120 C, vaaleat sävyt kellastuvat jonkin verran korkeammissa lämpötiloissa, ISO 4211-3.
Kiinteäainetilavuus
n.50 %.
Tiheys
0,9-1,1 kg/l sävystä riippuen, ISO 2811
Varastointi
Huonosti suljettu tai vajaa astia ei kestä pitkäaikaista säilytystä. Kestää kylmävarastoinnin ja -kuljetuksen.
Tuotekoodi
622-s
Poistumiskuvaus
Valmistus lopetettu

KÄYTTÖOHJEET
Käsittelyolosuhteet
Maalattavan pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään +5 ºC mutta ei yli +25°C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.

Huom! Kuivuminen edellä mainituissa rajaolosuhteissa on selvästi hitaampaa kuin standardiolosuhteissa (23 ºC, suht. kosteus 50 %).
Esikäsittely
Poista lika, pöly, ruoste, rasva ja öljy. Pese pinta tarvittaessa Panssaripesulla ja huuhdo huolellisesti mieluiten kuumalla vedellä. Anna kuivua.
Uudet ja/tai kiiltävät pinnat: Hio pinta varovasti himmeäksi.
Valmiiksi himmeälle pinnalle riittää pesu.
Sinkitty- ja alumiinipinta: pohjamaalaa Rostex Superilla.
Maalaus
Sekoita maali huolellisesti ennen käyttöä ja käytön aikana. Levitä Miranol Hammarlack tasaisesti alustalle. Maalaa kulmat, taitokset ja pystypinnat 30 min välein 2 -3 kertaa, jotta maalipinnan kalvonpaksuus olisi riittävä. Jos ruiskutat maalia, niin ohenna sitä 20 %. Ruiskuta 3-4 ohutta kerrosta 15 min välein. Ohennettu maali on hyvin tulenarkaa. Maali sisältää silikonia. Katso, että maali ja maalaustyövälineet eivät joudu kosketuksiin muiden maalien/lakkojen kanssa.
HUOM! Jos maalaat useampia kerroksia, maalaa ne 4 tunnin sisällä 30 minuutin välein. Muussa tapauksessa voit maalata vasta 6 vkon kuluttua ja pinta pitää hioa kevyesti ennen maalausta.
Työvälineiden puhdistus
Pese työvälineet Tikkurilan Pensselipesulla tai Ohenne 1120:lla.
Hoito-ohjeet
Tarvittaessa aikaisintaan n. 1 kk:n kuluttua maalaamisesta: Puhdista pinta neutraalilla (pH 6-8) astianpesuliuoksella ja pehmeällä harjalla, pesusienellä tai siivousliinalla. Puhdista erittäin likaiset pinnat heikosti emäksisellä (pH 8-10) pesuliuoksella siivousliinalla, pesumopilla tai pesusienellä. Huuhtele pinta huolellisesti.

Pintakäsittelyn jälkeen pintoja on käsiteltävä varoen muutamien viikkojen ajan, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 1kk:n kuluttua. Mikäli pintoja joudutaan puhdistamaan pian pintakäsittelyn jälkeen puhdista pinta kevyesti harjalla, nihkeällä puhdistusliinalla tai mopilla

KÄYTTÖTURVALLISUUS
Haitallinen
Haitallinen
Sisältää: Ksyleeniä SYTTYVÄÄ. TERVEYDELLE HAITALLISTA HENGITETTYNÄ JA JOUTUESSAAN IHOLLE. ÄRSYTTÄÄ IHOA. Vältettävä liuotehöyryn/ ruiskutussumun hengittämistä. Huolehdittava hyvästä ilmanvaihdosta. Käytettävä sopivaa suojavaatetusta ja suojakäsineitä. Jos ainetta on nielty, hakeuduttava heti lääkärin hoitoon ja näytettävä tämä pakkaus tai etiketti. Säilytettävä lasten ulottumattomissa. Sisältää etyylimetyyliketoksiimia ja kobolttioktoaattia. Voi aiheuttaa allergisen reaktion. Tuotteesta on saatavilla käyttöturvallisuustiedote. Käyttöturvallisuustiedote

YMPÄRISTÖNSUOJELU JA JÄTEHUOLTO
Valmistetta ei saa päästää viemäriin, vesistöön eikä maaperään. Nestemäinen maalijäte on toimitettava ongelmajätteiden keräilypisteeseen. Tyhjät, kuivat myyntipak¬kaukset voidaan toimittaa kierrätykseen tai tällaisen mahdollisuuden puuttuessa yleiselle kaatopaikalle.
KULJETUS
VAK/ADR 3(III). Alle 450 l astiat vapautettu VAK/ADR-säännöksistä korkean viskositeetin takia.
ivk16062011 / hsa29122011 / ome080409 / 622-s


Takaisin