TUOTESELOSTE
8.7.2016
(entinen pvm. 30.1.2012)
 

Tehopesu

 
Valmistus lopetettu
31.12.2016
Korvaava tuote Terassi- ja Kalustepesu
 

TYYPPI
Hapettava puhdistusaine. Patentoitu tuote, FI120542, SE529353.
SOVELTUVUUS
Soveltuu erinomaisesti maalatuille ja käsittelemättömille pinnoille, esim. puisten terassien, aitojen, seinien, pihakalusteiden ja ritilöiden pesuun ja ehostukseen sekä muovipintojen puhdistukseen.
KÄYTTÖKOHTEET
Erilaisten pintojen puhdistukseen sisällä ja ulkona. Tehopesulla on tummentunutta / harmaantunutta puuta valkaiseva vaikutus.

TEKNISET TIEDOT
Tuote soveltuu sisäseiniin Tuote soveltuu ulkoseiniin Tuote on vesiohenteinen Työväline: tela Työväline: sivellin
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
15
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
15
m2/l
Maalaustuoteryhmä 2012
012 Puupintojen pesuaineet ulkokäyttöön
Maalaustarvikeryhmä 2001
01.9 Muut pesuaineet (RT-luokitus)
Ominaisuudet
Käyttöliuoksen pH-arvo n. 10.
Riittoisuus
0,5 l Tehopesujauhetta (= 5 litraa valmista seosta) riittää n. 15 neliölle ja 1 l Tehopesujauhetta (= 10 litraa valmista seosta) riittää n. 30 neliölle riippuen alustan imevyydestä ja puhdistustarpeesta.
Pakkaukset
0,5 l ja 1 l:n astiat
Ohenne
Vesi
Sekoitussuhde
Sekoita purkillinen (0,5 l) Tehopesua 5 litraan tai 1 l 10 litraan viileää vettä avoimessa muoviastiassa. Käytä kerralla koko purkin sisältö. Anna seistä noin 15 min. Sekoita vielä ennen käyttöä. Liuoksen käyttöaika on noin 2-4 tuntia viimeisten rakeiden liuettua. Tuotteen valmis käyttöliuos on emäksinen (pH >10).
Työtapa
Sivellin, tela.
Seoksen käyttöaika (+20 °C)
Liuoksen käyttöaika on noin 2-4 tuntia viimeisten rakeiden liuettua.
Tiheys
1,0 kg/l ISO 2811
Varastointi
Huom. Tuote on hapettavaa, katso varoitusteksti. Säilytä jauhetta auringolta suojattuna viileässä (alle 30°C) ja kuivassa paikassa alkuperäisastiassa.
Poistumiskuvaus
Valmistus lopetettu

KÄYTTÖOHJEET
Suojaus
Käytettävä sopivaa suojavaatetusta, suojakäsineitä ja silmien- tai kasvonsuojainta. Suojaa kasvit mahdollisilta roiskeilta. Vältä roiskeita vaatteisiin ja esim. käsittelemättömiin kalusteisiin. Tuote on lievästi valkaisevaa.
Käsittely
Levitä liuosta runsaasti siveltimellä tai telalla kohteeseen ja anna vaikuttaa 15-30 min. Jalopuupinnoilla ja kalusteissa anna vaikuttaa n. 10 min. Pidä käsiteltävä kohde Tehopesulla kostutettuna lisäämällä tarvittaessa liuosta, jotta saat tasaisen lopputuloksen. Lämpimällä ja aurinkoisella ilmalla voit kostuttaa alustan ensin vedellä, jotta tuote ei kuivuisi niin nopeasti. Hyvin likaiset/tummuneet pinnat voi käsitellä useampaan kertaan. Vältä roiskeita vaatteisiin, kasvoihin ja kasveihin.

Harjaa tai pese pinta painepesurilla ja huuhdo huolellisesti vedellä. Vältä suurta painetta painepesurilla pestäessä, sillä etenkin vanha kauhtunut puu tikkuuntuu helposti. Käytä naarmuttamatonta pesintä (esim. juuriharja, ”karhunkieli”, ruostumattomasta teräksestä valmistettu hieno punos tai vastaava). Käsittelyn jälkeen puupinnoille nousee puukuitua, joka voidaan kätevästi poistaa pinnan kuivuttua yllä mainituilla työkaluilla.
Jälkikäsittely
Suosittelemme maalatuille pinnoille maalausta Tehopesu-käsittelyn jälkeen.
Komponenttien sekoittaminen
Sekoita purkillinen (0,5 l) Tehopesua 5 litraan viileää vettä avoimessa muoviastiassa. Anna seistä noin 15 min. Sekoita vielä ennen käyttöä. Liuoksen käyttöaika on noin 2-4 tuntia viimeisten rakeiden liuettua. Tuotteen valmis käyttöliuos on emäksinen (pH >10).
Työvälineiden puhdistus
Pese työvälineet vedellä.

KÄYTTÖTURVALLISUUS
GHS03
GHS03
GHS05
GHS05
GHS07
GHS07
Sisältää: Natriumkarbonaattiperoksihydraattia. Vaara. Voi edistää tulipaloa; hapettava. Haitallista nieltynä. Vaurioittaa vakavasti silmiä. Säilytä lasten ulottumattomissa. Jos tarvitaan lääkinnällistä apua, näytä pakkaus tai varoitusetiketti. Käytä suojakäsineitä/vaatteita ja silmän/kasvonsuojainta. Suojaa lämmöltä. Varo sekoittamasta syttyvien materiaalien ja happojen tai emäksien kanssa. JOS KEMIKAALIA JOUTUU SILMIIN: Huuhdo huolellisesti vedellä usean minuutin ajan. Poista piilolinssit, jos sen voi tehdä helposti. Jatka huuhtomista. Ota välittömästi yhteys MYRKYTYSTIETOKESKUKSEEN tai lääkäriin. Sisältää < 5 % anionisia pinta-aktiivisia aineita ja > 30 % happipohjaisia valkaisuaineita. Tuotteesta on saatavilla käyttöturvallisuustiedote. Käyttöturvallisuustiedote

YMPÄRISTÖNSUOJELU JA JÄTEHUOLTO
Hävitä tuote antamalla kaikkien rakeiden liueta kokonaan veteen. Sen jälkeen voit hävittää liuoksen normaalisti jätevetenä. Tuote on biologisesti hajoava.
KULJETUS
VAK/ADR 5.1 III
IVK22102010 / hsa07082015 / akk080716 / 0061907


Takaisin