TUOTESELOSTE
19.5.2014
(entinen pvm. 15.1.2014)
 

Faxe lattiaöljy

 
Valmistus lopetettu
31.12.2014
 

TYYPPI
Kasviöljyihin pohjautuva puulattioiden pintakäsittelyaine.
SOVELTUVUUS
Faxe Lattiaöljy soveltuu käsittelemättömille puu- ja parkettilattioille kuivissa sisätiloissa. Faxe Lattiaöljy säilyttää puun luonnollisen pintarakenteen ja "hengittävyyden" sekä parantaa pinnan kulutuskestävyyttä ja puhdistettavuutta.
KÄYTTÖKOHTEET
Puulattiat kuivissa sisätiloissa.

TEKNISET TIEDOT
Tuote soveltuu sisälattiaan
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
8
m²/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
20
m²/l
Maalaustuoteryhmä 2012
733 Puulattioiden liuoteohenteiset vahat ja öljyt sisäkäyttöön RL 01...05
Maalaustarvikeryhmä 2001
79 Öljyt sisäkäyttöön (RT-luokitus)
Värisävyt
Väritön, syventää käsiteltävän puun väriä.
Riittoisuus
n. 8-20 m2/l puun imevyydestä riippuen.
Pakkaukset
2 ½ l ja 5 l.
Työtapa
Levitys lastalla, hiertäminen käsin tai lattianhoitokoneella.
Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 %
Pinta kestää kevyttä rasitusta noin 5 tunnin kuluttua käsittelystä. Kuivumisaika riippuu oleellisesti ilman suhteellisesta kosteudesta ja lämpötilasta. Lopullisen kestävyyden pinta saavuttaa noin 7 vrk:n kuluttua.
Kiinteäainetilavuus
50 %.
Tiheys
1,0 kg/l.
Varastointi
Suojattava pakkaselta.
Poistumiskuvaus
Valmistus lopetettu

KÄYTTÖOHJEET
Käsittelyolosuhteet
Käsiteltävän pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään +18ºC ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.
Esikäsittely
Puupinta tulee olla hiottu hienolla (100 – 120) hiomapaperilla tai verkolla ja sen on oltava puhdas. Esikäsittele puupinta Faxe Esikäsittelyaineella käyttöohjeen mukaan.
Käsittely
Levitä öljy tasaisesti ja ohuelti lastalla tai siveltimellä. Öljyn voit myös kaataa astiasta suoraan lattialle.

Levityksen jälkeen hierrä öljy lattiaan hiertolaikalla (punainen tai vihreä) koneellisesti tai käsin hankauslevyn avulla. Lisää öljyä, jos pintaan ilmestyy kuivia alueita.

Poista mahdollinen imeytymätön öljy puhtaalla, kuivalla, nukkaamattomalla lattiapyyhkeellä joko lattianhoitokoneella tai käsin. Viimeistele pinta heti käsin tai koneellisesti pehmeällä kiillotuslaikalla (valkoinen). Kestävämmän ja tasakiiltoisemman pinnan saat, kun viimeistelet pinnan uudestaan seuraavana päivänä pienellä määrällä öljyä.

Halutessa värillistä käsittelyä, petsaa puupuhdas pinta haluttuun värisävyyn Parketti-Ässä Petsillä, petsin ohjeen mukaan. Öljykäsittely tehdään aikaisintaan 24 h kuluttua. Huomioi, että öljy voi kellastuttaa vaaleita pintoja.

Lattiaa voi käyttää muutaman tunnin kuluttua käsittelystä. Suojaa lattiapinnalta tällöin peittopaperilla tai aaltopahvilla ne alueet, joilla on tarkoitus kävellä. Anna öljyn kuivua kunnolla noin 7 vrk. Tänä aikana on tärkeää, että lattia suojataan kosteudelta ja likaantumiselta. Mikäli pintoja joudutaan puhdistamaan pian pintakäsittelyn jälkeen puhdista pinta kevyesti pehmeällä harjalla, nihkeällä puhdistusliinalla tai mopilla.
Työvälineiden puhdistus
Pese työvälineet Tikkurilan Pensselipesulla.
Hoito-ohjeet
Ylläpitosiivous:
Poista pöly ja irtolika harjaamalla tai imuroimalla. Sekoita Faxe Pesu- ja hoitoainetta lämpimään veteen suhteessa 1:100 (0,5dl 5 litraan vettä). Puhdista pinta nihkeällä siivousliinalla tai mopilla puun syiden suuntaisesti tai lattianhoitokoneella. Pinta ei saa jäädä märäksi.

Hoitokäsittely:
Pinnan puhdistamisen jälkeen sekoita suihkepulloon Faxe Pesu- ja hoitoainetta lämpimään veteen 1:2. Sumuta seos lattialle ja pyyhi pinta heti nihkeällä siivousvälineellä. Lattianhoitokonetta käyttäessäsi, tee suihkepulloon Faxe Pesu –ja hoitoaineen ja veden seos suhteessa max. 1:1.

Huoltokäsittely:
Puhdista aikaisemmin öljytty pinta kokonaan tai pinttyneet tahrat Faxe Esikäsittelyaineella. Suojaa puhdistettu pinta uudelleen Faxe Lattiaöljyllä.

Lisätietoa Öljyttyjen puulattioiden puhdistus- ja hoito-ohjeesta.

KÄYTTÖTURVALLISUUS
Sisältää: Teollisuusbensiiniä, vetykäsitelty raskas (alifaattista liuotinbensiiniä) TOISTUVA ALTISTUS VOI AIHEUTTAA IHON KUIVUMISTA TAI HALKEILUA. Vältettävä liuotehöyryn hengittämistä. Huolehdittava hyvästä ilmanvaihdosta. Jos ainetta on nielty, on hakeuduttava heti lääkärin hoitoon ja näytettävä tämä pakkaus tai etiketti. Säilytettävä lasten ulottumattomissa. Tuotteesta on saatavilla käyttöturvallisuustiedote.

YMPÄRISTÖNSUOJELU JA JÄTEHUOLTO
Valmistetta ei saa päästää viemäriin, vesistöön eikä maaperään. Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräilypisteeseen. Tyhjät, kuivat myyntipakkaukset voidaan toimittaa kierrätykseen tai tällaisen mahdollisuuden puuttuessa yleiselle kaatopaikalle. Itsesyttymisvaara! Tuotteen kostuttamat rievut ja trasselit tai tuotteen hiontapöly voivat syttyä itsestään, joten ne on säilytettävä vedellä kostutettuna ennen hävitystä, kuivattava ulkona tai poltettava välittömästi.
KULJETUS
VAK/ADR: ei luokiteltu
uju090113 / ome170108 / mkv190214 / 0017028


Takaisin