TUOTESELOSTE
1.8.2004
(entinen pvm. 15.7.1997)
 

Tupa paneelilakka

 
Valmistus lopetettu
31.12.2011
Korvaava tuote Paneeli-Ässä 20, puolihimmeä
 

TYYPPI
Vesiohenteinen, puolihimmeä, UV-suoja-ainetta sisältävä akrylaattilakka sisäkäyttöön. Maalaustarvikeryhmä 71 (RT-luokitus).
SOVELTUVUUS
Erilaisille puupinnoille kuivissa sisätiloissa. Ei sovellu lattioiden tai kalusteiden käsittelyyn (käytä lattioiden lakkaukseen Parketti-Ässää ja kalusteiden lakkaukseen Kiva kalustelakkaa.
KÄYTTÖKOHTEET
Paneeliseinät ja -katot, hirsipinnat, ovet yms. puupinnat sisällä.

TEKNISET TIEDOT
Tuote soveltuu sisäseiniin Tuote soveltuu sisäkattoon Tuote on puolihimmeä Tuote on vesiohenteinen Työväline: ruisku Työväline: sivellin
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
8
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
12
m2/l
Maalaustarvikeryhmä 2001
71 Vesiohenteiset dispersiolakat sisäkäyttöön (RT-luokitus)
Kiiltoryhmä
Puolihimmeä (4/RT-luokitus)
Riittoisuus
Höylätyille pinnoille 8-12 m2/l
Pakkaukset
3 l, 10 l.
Ohenne
Vesi
Työtapa
Sively, ruiskutus.
Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 %
Pölykuiva n. 1/2 tunnin kuluttua. Seuraava käsittely tai hionta voidaan suorittaa 2-3 tunnin kuluttua.
Kiinteäainetilavuus
24 %.
Tiheys
n. 1,0 kg/l.
Varastointi
Suojattava pakkaselta.
Poistumiskuvaus
Valmistus lopetettu

KÄYTTÖOHJEET
Käsittelyolosuhteet
Lakattavan pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään +10 ºC ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.
Esikäsittely
Käsittelemätön puupinta:
Puhdista puupinta liasta ja pölystä. Kostuta puupinta vedellä, jotta irtonaiset puusyyt nousevat ylös. Anna kuivua ja hio tikut pois.
Ennen lakattu pinta:
Pese aikaisemmin lakattu pinta Maalipesu pesuaineella ja huuhdo huolellisesti vedellä. Poista kaikki irtaantuva ja lohkeileva lakka kaavinraudalla. Hio koko pinta hiontapaperilla ja poista hiontapöly.
Lakkaus
Sekoita Tupa paneelilakka hyvin pohjaa myöten ennen käyttöä, jotta himmennysaine sekoittuu hyvin lakan joukkoon. Ohenna tarvittaessa vedellä. Suorita lakkaus 1-2 kertaa puun syiden suuntaisesti. Suorita lakkaus yhtäjaksoisesti koko pinnalle jatkoskohtien välttämiseksi. Hio kevyesti ensimmäisen lakkauskerran jälkeen.
Työvälineiden puhdistus
Poista ylimääräinen lakka työvälineistä ja pese ne välittömästi vedellä. Hieman kovettuneen lakan poistoon suositellaan Tikkurilan Pensselipesua.
Hoito-ohjeet
Lakattu pinta saavuttaa lopullisen kulutus- ja kemikaalikestävyytensä noin 2 viikon kuluttua pintakäsittelystä. Vältä puhdistuskäsittelyä tänä aikana. Puhdista pinta harjalla, mopilla tai pölypyyhkeellä. Likaiset pinnat voit puhdistaa neutraalilla (pH 6-8) pesuaineella kostutetulla siivousvälineellä.

KÄYTTÖTURVALLISUUS
Tuotteen koostumus ei edellytä varoitusmerkintöjä. Käytössä noudatettava huolellisuutta ja vältettävä tarpeetonta altistumista. Tuotteesta on saatavilla käyttöturvallisuustiedote.

YMPÄRISTÖNSUOJELU JA JÄTEHUOLTO
Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräilypisteeseen. Tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kierrätykseen tai tällaisen mahdollisuuden puuttuessa yleiselle kaatopaikalle.
KULJETUS
VAK/ADR -
hok301004 / inh241104 / nvi251104 / 005 3170


Takaisin