TUOTESELOSTE
1.8.2004
(entinen pvm. 28.8.2002)
 

Ässätex Kuivatilaliima

 
Valmistus lopetettu
31.7.2013
 

TYYPPI
Vesiohenteinen dispersioliima.
SOVELTUVUUS
Ässätex lasikuitutapetin ja vastaavien lasikuitukankaiden, tekstiilipäällysteiden ja raskaiden paperipohjaisten seinänpäällysteiden kiinnitykseen kuivissa sisätiloissa.
KÄYTTÖKOHTEET
Kuivat sisätilat

TEKNISET TIEDOT
Tuote on vesiohenteinen Työväline: tela Työväline: teräslasta
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
4
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
5
m2/l
Maalaustarvikeryhmä 2001
566.2 Tapettiliimat (RT-luokitus)
Värisävyt
Haluttaessa voidaan liiman joukkoon sekoittaa pintamaalina käytettävää lateksimaalia esim. 1 til.osa maalia 1 til.osaan liimaa. Tällöin seoksen sävy on lähellä pintamaalin sävyä ja sillä voidaan suorittaa lasikuitukankaan pohjamaalaus.
Riittoisuus
4-5 m2/l.
Pakkaukset
5 l ja 15 l.
Ohenne
Vesi
Työtapa
Maalaustela ja hammastetulla lastalla. Kiinnitys märkäliimauksena.
Työstettävyysaika
Työskentelyaika:
n. 15-20 min +18 - +20 °C:ssa.

Avoinaika:
Imevällä alustalla kiinnitys heti
Imemätön 10-20 min
Erikoisominaisuus
Haluttaessa voidaan liiman joukkoon sekoittaa pintamaalina käytettävää lateksimaalia esim. 1 til.osa maalia 1 til.osaan liimaa. Tällöin seoksen sävy on lähellä pintamaalin sävyä ja sillä voidaan suorittaa lasikuitukankaan pohjamaalaus.
Tiheys
1,0 kg/l
Varastointi
Suojattava pakkaselta.
Poistumiskuvaus
Valmistus lopetettu

KÄYTTÖOHJEET
Käsittelyolosuhteet
Suositettava kiinnityslämpötila on +18 - +20 °C.
Esikäsittely
Alustan pitää olla kuiva, puhdas, tasainen ja kiinteä.
Pese ennen maalatut pinnat esim. Maalipesu pesuaineella ja huuhdo huolellisesti vedellä. Hio kovat, kiiltävät maalipinnat himmeiksi ja poista hiontapöly. Tasoita kolot kohteeseen soveltuvalla Presto tasoitteella. Hio tasoite ja poista hiontapöly. Pohjusta voimakkaasti imevät pinnat vedellä ohennetulla Ässätex liimalla tai Jehu pohjamaalilla.
Asennus
Sekoita liima hyvin ennen käyttöä. Lasikuitukankaan kiinnityksessä liima levitetään telalla n. 1-2 vuodan leveydeltä kerrallaan. Haluttaessa voidaan liiman joukkoon sekoittaa pintamaalina käytettävää lateksimaalia esim. 1 til.osa maalia 1 til.osaan liimaa. Tällöin seoksen sävy on lähellä pintamaalin sävyä ja sillä voidaan suorittaa myös lasikuitukankaan pohjamaalaus.
Aseta vuota paikalleen ja paina se lujasti kiinni alustaan. Liiman tai liima/maaliseoksen kuivuttua n. vuorokauden suoritetaan kankaan pohjamaalaus liima/maaliseoksella tai 10 % ohennetulla pintamaalilla. Pohjamaalauksen kuivumisen jälkeen suoritetaan pintamaalaus.
Tekstiilipäällysteiden ja paperipohjaisten seinänpäällysteiden liimauksessa levitetään liima telalla päällysteen pohjaan ja annetaan vettyä n. 5-10 min, minkä jälkeen päällyste kiinnitetään.
Noudata päällysteen valmistajien merkkikohtaisia ohjeita.
Liimatahrojen poisto
Poista tuore liima kostealla liinalla tai sienellä.
Työvälineiden puhdistus
Poista ylimääräinen liima työvälineistä ja pese heti vedellä.

KÄYTTÖTURVALLISUUS
Tuotteen koostumus ei edellytä varoitusmerkintöjä. Käytössä noudatettava huolellisuutta ja vältettävä tarpeetonta altistumista. Tuotteesta on saatavilla käyttöturvallisuustiedote.

YMPÄRISTÖNSUOJELU JA JÄTEHUOLTO
Nestemäinen liimajäte on toimitettava ongelmajätteiden keräilypisteeseen. Tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kierrätykseen tai tällaisen mahdollisuuden puuttuessa yleiselle kaatopaikalle.
KULJETUS
VAK/ADR -
ara / 060904 / inh / 020704 / kal / 031004 / 0083261


Takaisin