TUOTESELOSTE
25.7.2013
(entinen pvm. 23.2.2012)
 

Valtti Ulkovaha

 
Valmistus lopetettu
31.12.2011
Korvaava tuote Valtti Puuöljy Akva
 

TYYPPI
Vettähylkivän pinnan muodostava puun ulkovaha.
SOVELTUVUUS
Soveltuu havu- ja kovapuisille saha- ja höyläpinnoille ulkona. Sopii myös kyllästetylle ja lämpökäsitellylle puulle. Alustan väri vaikuttaa lopulliseen pinnan sävyyn.
KÄYTTÖKOHTEET
Ulkokalusteet, katetut terassit, aidat, julkisivuritilät ja muut ritilät, ikkunat, ovet, kaiteet, pilarit

TEKNISET TIEDOT
Tuote on vesiohenteinen Työväline: sivellin
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
8
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
12
m2/l
Maalaustuoteryhmä 2012
722 Vesiohenteiset vahat ulkokäyttöön RL 11...14
Värisävyt
vaaleanruskea "Hunaja" ja ruskea "Saksanpähkinä"
Kiiltoryhmä
Ei määriteltävissä
Riittoisuus
n. 8 – 12  m2/l, riippuu puupinnan huokoisuudesta.
Pakkaukset
1 l ja 3 l
Ohenne
Vesi
Työtapa
Sively
Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 %
Pintakuiva n. 1 -2 tunnin kuluttua. Kuivumiseen vaikuttavat pinnan huokoisuus ja ulkoiset olosuhteet . Seuraava käsittely voidaan suorittaa pinnan kuivuttua.
Kiinteäainetilavuus
19 til-% (Saksanpähkinä) ja 20 til-% (Hunaja)
Tiheys
1,0 kg/l, ISO 2811.
Varastointi
Tuote ei saa jäätyä, varastointi yli 0°C. Huonosti suljettu tai vajaa astia ei kestä pitkäaikaista varastointia.
Poistumiskuvaus
Valmistus lopetettu

KÄYTTÖOHJEET
Käsittelyolosuhteet
Käsiteltävän pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään + 5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 % käsittelyn ja kuivumisen aikana. Koska painekyllästetty puu on usein märkää, suosittelemme pintakäsittelyä n. puolen vuoden kuluttua.
Esikäsittely
Puhdista puupinta liasta, pölystä ja irtoavasta aineksesta. Pese vanha, tummunut puupinta Homeenpoisto- tai Tehopesu-liuoksella käyttöohjeen mukaan.

Aiemmin kuultavalla tuotteella käsitelty pinta:
Poista pinnalta irtoava aines ja nukkaantunut harmaa puupinta kaapimella ja/tai teräsharjalla. Puhdista pinta ja pese tarvittaessa Homeenpoistolla tai Tehopesulla. Jos puun pinnalle jää selvä, kenties kiiltävä kalvo, poista tämä tai hio huolellisesti.
Käsittely
Pohjusta puupuhdas pinta Valtti Pohjusteella. Sekoita Valtti Ulkovahaa hyvin ennen käyttöä ja aika ajoin käytön aikana. Levitä Valtti Ulkovahaa siveltimellä tai sienellä yhden kerran terasseille ja muille pinnoille kaksi kertaa. Sivele tasaisesti ja yhtäjaksoisesti koko laudan pituudelta jatkoskohtien ja valumien välttämiseksi. Jokainen käsittelykerta tummentaa puun pintaa.

Huoltokäsittely tarvittaessa. Jatkuvassa säärasituksessa olevat pinnat saattavat tarvita käsittelyä vuosittain. Kulunut, vanha vahapinta voidaan huoltokäsitellä myös puuöljyllä seuraavasti: pese pinta Tehopesulla, hio tarvittaessa mahdollinen kalvopinta rikki ja huoltokäsittele ohuesti Valtti Puuöljyllä, Valtti Puuöljy Akvalla tai Valtti Kaluste- ja terassiöljyllä tuotteen ohjeen mukaan.

Työvälineiden puhdistus
Vedellä tai Tikkurilan Pensselipesulla.
Hoito-ohjeet
Pintaa on käsiteltävä varoen, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 1 viikossa. Käsittelyn jälkeen n. 2 vrk:n kuluttua pintaa voidaan puhdistaa kevyesti pehmeällä harjalla, nihkeällä puhdistusliinalla tai mopilla.

Likaantunut pinta voidaan puhdistaa Huoltopesulla (1 osa Huoltopesua 10 osaan vettä). Puhdista tahrat ja erittäin likaiset pinnat vahvemmalla huoltopesuliuoksella (1:1). Pesun jälkeen huuhtele pinnat ja anna kuivua.
EU VOC -raja-arvo
(cat A/e) 130g/l(2010)
Valtti Ulkovaha sisältää VOC max. 130 g/l.

KÄYTTÖTURVALLISUUS
Tuotetta ei ole luokiteltu vaaralliseksi. Sisältää propikonatsolia. Voi aiheuttaa allergisen reaktion. Tuotteesta on saatavilla käyttöturvallisuustiedote.

YMPÄRISTÖNSUOJELU JA JÄTEHUOLTO
Valmistetta ei saa päästää viemäriin, vesistöön eikä maaperään. Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräilypisteeseen. Tyhjät, kuivat myyntipakkaukset voidaan toimittaa kierrätykseen tai tällaisen mahdollisuuden puuttuessa yleiselle kaatopaikalle.
KULJETUS
VAK/ADR: ei luokiteltu
Ahopi240809 / hsa25072013 / ome190907


Takaisin