TUOTESELOSTE
3.11.2006
(entinen pvm. 1.1.2006)
 

Ultra Talomaali

 
Valmistus lopetettu
31.12.2011
Korvaava tuote Ultra Classic Talomaali
 

TYYPPI
100% akrylaattimaali. Maalaustarvikeryhmä 35 (RT-luokitus).
SOVELTUVUUS
Käsittelemättömien, teollisesti pohjamaalattujen tai aikaisemmin puupintojen ulkomaaleilla käsiteltyjen pintojen ulkomaalaukseen.
KÄYTTÖKOHTEET
Lautaverhoillut ulkoseinät, vuorilaudat yms.

TEKNISET TIEDOT
Tuote soveltuu ulkoseiniin Tuote on puolihimmeä Tuote on vesiohenteinen Työväline: ruisku Työväline: sivellin
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
4
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
9
m2/l
Maalaustarvikeryhmä 2001
35 Vesiohenteiset maalit ulkokäyttöön puualustalle (RT-luokitus)
Perusmaalit
A ja C
Värisävyt
Tikkurilan Talomaalivärikartta ja Facade värikartta.
Kiiltoryhmä
Puolihimmeä (4/RT-luokitus)
Riittoisuus
Sahatulle puupinnalle 4-6 m2/l. Höylätylle puupinnalle ja ennen maalatulle pinnalle 7-9 m2/l.
Pakkaukset
0,9 l, 2,7 l, 9 l ja 18 l
Ohenne
Vesi
Työtapa
Sively harjasiveltimellä tai ruiskutus. Korkeapaineruiskutus -suutin 0,018" - 0,023" eli 0,460 - 0,580 mm. -ohennemäärä 0 - 10 til. %.
Kovettuminen
Kosketuskuiva n. 1 tunnin kuluttua. Seuraava käsittely voidaan tehdä 2-4 tunnin kuluttua normaaliolosuhteissa. Alhaisemmassa lämpötilassa ja kostealla säällä kuivumisaika on pidempi.
Kemikaalienkestävyys
Hyvä myös teollisuusilmastossa.
Kiinteäainetilavuus
n. 41 %.
Tiheys
n. 1,3 kg/l, ISO 2811.
Varastointi
Suojattava pakkaselta.
Poistumiskuvaus
Valmistus lopetettu

KÄYTTÖOHJEET
Käsittelyolosuhteet
Maalattavan pinnan on oltava kuiva, ilman lämpötilan vähintään +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 % maalaustyön ja kuivumisen aikana.
Esikäsittely
Maalaamaton pinta:
Puhdista käsittelemätön puupinta mahdollisesta liasta, homeesta ja irtoavasta aineksesta. Pohjusta pinta mahdollisimman aikaisessa rakennusvaiheessa Valtti-Pohjuste tai Valtti Akvabase pohjustuspuunsuojalla. Suojaa ruostuvat metalliosat, kuten naulankannat, Rostex ruosteenestopohjamaalilla. Poista irtoava pihka oksankohdista ja eristä ne Oksalakalla. Pohjamaalaa pinnat kertaalleen Pito Ulkopohjamaalilla, Ultralla tai Öljypohjalla. Pintamaalaa pinnat 1-2 kertaan Ultralla. Käsittele puun päätypinnat huolellisesti.
Teollisesti pohjamaalatut ja aiemmin maalatut pinnat:
Puhdista puupinta mahdollisesta liasta, homeesta ja irtoavasta aineksesta. Poista aikaisemmin maalatusta puupinnasta irtoava maali kaapimella ja harjaa pinta puhtaaksi teräsharjalla. Pese likaantuneet ja homehtuneet pinnat Tikkurilan Homeenpoisto-liuoksella käyttöohjeen mukaan. Käsittele puupuhtaat pinnat Valtti-Pohjuste pohjustuspuunsuojalla ja pohjamaalaa ne kertaalleen Ultralla tai Öljypohjalla.
Pohjamaalaa teollisesti pohjamaalatut ja aikaisemmin akrylaattimaalilla maalatut pinnat kertaalleen Pito Ulkopohjamaalilla tai Ultralla ja aikaisemmin öljymaalilla maalatut pinnat kertaalleen joko Ultralla tai Öljypohjalla. Maalaa pinnat vielä 1-2 kertaan Ultralla riippuen alustan väripoikkeamasta ja käsiteltävän pinnan kunnosta.
Maalaus
Sekoita maali huolellisesti ennen käyttöä ja ohenna tarvittaessa vedellä. Levitä harjasiveltimellä tai korkeapaineruiskulla. Käsittele puun päätypinnat erityisen huolellisesti. Varaa yhtenäistä pintaa varten riittävä maalierä yhteen astiaan sekoitettuna mahdollisten värierojen välttämiseksi.
Huoltomaalaus: Ultra voidaan huoltomaalata 1-2 kertaan Ultralla tai Pika-Teho Talomaalilla.
Työvälineiden puhdistus
Pese työvälineet vedellä. Hieman kovettuneen maalin poistoon välineistä suositellaan Tikkurilan Pensselipesua.
Hoito-ohjeet
Maalattua pintaa on käsiteltävä varoen, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 4 viikossa. Pian käsittelyn jälkeen pinta voidaan puhdistaa kevyesti pehmeällä harjalla, nihkeällä puhdistusliinalla tai mopilla.
Aikaisintaan 1 kuukauden kuluttua maalaamisesta likaantunut pinta voidaan puhdistaa Huoltopesulla (1 osa Huoltopesua 10 osaan vettä). Puhdista tahrat ja erittäin likaiset pinnat vahvemmalla huoltopesuliuoksella (1:1). Pesun jälkeen huuhtele pinnat ja anna kuivua.
Huoltokäsittely
Huoltomaalaus: Ultra voidaan huoltomaalata 1-2 kertaan Ultralla tai Pika-Teho Talomaalilla.

KÄYTTÖTURVALLISUUS
Ärsyttävä
Ärsyttävä
Sisältää: Oktyyli-isotiatsolonia ja sinkkioksidia. IHOKOSKETUS VOI AIHEUTTAA HERKISTYMISTÄ. HAITALLISTA VESIELIÖILLE, VOI AIHEUTTAA PITKÄAIKAISIA HAITTAVAIKUTUKSIA VESIYMPÄRISTÖSSÄ. Varottava kemikaalin joutumista iholle. Käytettävä sopivia suojakäsineitä. Ei saa tyhjentää viemäriin. Tuotteesta on saatavilla käyttöturvallisuustiedote.

YMPÄRISTÖNSUOJELU JA JÄTEHUOLTO
Nestemäinen maalijäte on toimitettava ongelmajätteiden keräilypisteeseen. Tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kierrätykseen tai tällaisen mahdollisuuden puuttuessa yleiselle kaatopaikalle. Ympäristöseloste
KULJETUS
VAK/ADR -
jha / 021006 / lko200906 / inh / 060704 / 251-


Takaisin