TUOTESELOSTE
1.1.1970
(entinen pvm. 1.1.1970)
 

Thermodek 1,5 P piirtopinnoite

 
Valmistus lopetettu
31.12.2009
 

TYYPPI
Vesiohenteinen alkalinkestävä silikonimodifioitu vettä hylkivä akrylaattipinnoite. Maksimiraekoko n. 1,5 mm. Maalaustarvikeryhmä 34.1 (RT-luokitus)
SOVELTUVUUS
Käytetään Thermodek lisälämmöneristysjärjestelmän pintatuotteena. Soveltuu myös betonipintojen, kuten julkisivujen, parvekkeen pielielementtien ja etulevyjen yms. ulkobetonirakenteiden pinnoitukseen.
KÄYTTÖKOHTEET
Asuin-, liike-, teollisuus-, varasto- ym. rakennukset.

TEKNISET TIEDOT
Tuote soveltuu ulkoseiniin Tuote on täyshimmeä Tuote on vesiohenteinen Työväline: ruisku Työväline: teräslasta
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
2,5
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
3
m2/l
Maalaustarvikeryhmä 2001
34.1 Betonipintojen maalit ja pinnoitteet (RT-luokitus)
Perusmaalit
KTA ja KTC
Kiiltoryhmä
Täyshimmeä (6/RT-luokitus)
Riittoisuus
2,5 - 3 kg/m2. Riittoisuuteen vaikuttavat käsiteltävän pinnan karkeus ja huokoisuus sekä pinnoitusolosuhteet.
Pakkaukset
25 kg
Ohenne
Vesi
Työtapa
Lastalevitys tai ruiskutus laastipumpulla, min. suutinkoko 5 mm. Viimeistellään Thermodek muovihiertimellä.
Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 %
Käsittelykuiva seuraavana päivänä.
Vesihöyrynvastus (EN ISO 7783)
sd,H2O < 0,5 m(EN ISO 7783-2)
Vedenläpäisevyys (EN 1062-3)
w24 < 0,1 kgm-2h-0,5.(EN 1062-3)
Tartuntalujuus (ISO 4624)
> 0,8 N/mm2 (betonilla). (ISO 4624)
Säänkestävyys
Hyvä, myös meri- ja teollisuusilmastossa. Estää sade- ja roiskeveden tunkeutumista rakenteeseen. Päästää sisäpuolelta höyrynä tulevan kosteuden lävitseen.
Kiinteäainetilavuus
n. 70 %
Tiheys
n. 1,8 - 1,9 kg/l, ISO 2811
Varastointi
Suojattava pakkaselta.
Poistumiskuvaus
Valmistus lopetettu

KÄYTTÖOHJEET
Käsittelyolosuhteet
Käsiteltävän pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Pinnoitustyötä ei saa tehdä voimakkaassa auringonpaisteessa.
Esikäsittely
Katso lisälämmöneristystä koskevat ohjeet Thermodek® -järjestelmän suunnitteluohjeista.
Aikaisemmin maalaamaton betonipinta:
Puhdista maalaamattomat betonipinnat liasta, irtoavista hiukkasista ja suoloista. Betonielementtipinnat voidaan maalata aikaisintaan yhden lämmityskauden jälkeen. Muottia vasten valetut betonipinnat on käsiteltävä mekaanisella menetelmällä, esim. hiekkapuhalluksella, riittävän pintaprofiilin saamiseksi ja pinnassa esiintyvän lasimaisen ja kiiltävän sementtikiven poistamiseksi. Valupinnassa esiintyvä sementtiliima on myös poistettava esim. hiekkapuhalluksella, koneellisella teräsharjauksella tai painepesulla hiekkalisäyksellä. Hiekkapuhalletut tai epätasaiset alustat (esim. lautavalupinnat) tulee ylitasoittaa Finnseco Polytop pinnoituslaastilla.
Aikaisemmin maalattu betonipinta:
Poista aikaisemmin maalatulta pinnalta hilseilevät ja heikosti kiinni olevat tai jauhemaiset maalikerrokset. Poistomenetelmä valitaan alustan lujuuden ja poistettavan maalityypin mukaan (esim. teräsharjaus, kuumavesipainepesu tai vesi-hiekka-pesu). Poista myös heikosti kiinni olevat, hauraat betonipinnat. Avaa betonirakenteissa betoniterästen kohdalla mahdollisesti olevat halkeamat piikkaamalla tai kulmahiomakoneella ja laikalla tms. Puhdista teräs ruosteesta ja jatka käsittelyä Finnseco korjauslaasteilla. Hiekkapuhalletuille, hyvin huokoisille betonipinnoille tai epätasaisille alustoille suositellaan ylitasoitusta Finnseco Polytop pinnoituslaastilla.
Asbestia sisältävän alustan esikäsittelyssä on noudatettava valtioneuvoston päätöksessä 1380/94 määriteltyjä suojatoimenpiteitä.
Pinnoitus
Sekoita Thermodek 1.5 P piirtopinnoite perusteellisesti ennen käyttöä. Varaa yhtenäistä pintaa varten riittävä määrä samaa valmistuserää olevaa pinnoitetta mahdollisten värierojen välttämiseksi. Mikäli joudut kuitenkin turvautumaan eri valmistuserään, pinnoita erien rajakohdat uuden ja vanhan erän seoksella (esim. 1:1). Pyri järjestämään työ niin, että rajakohta tulee mahdollisimman huomaamattomaan kohtaan.
Vanhoilla maalaamattomilla betonipinnoilla tai pinnoilla, joista vanha maali on poistettu, voidaan käyttää silikonipohjustetta (joko Kivisil pohjuste tai Alfagel 400) tehostamaan pinnoitteen suojauskykyä. Pinnoitus voidaan aloittaa, kun pohjustus on imeytynyt alustaan (pinta ei kiillä).
Pohjamaalaa kertaalleen Thermodek 0.5 J julkisivupinnoitteella. Levitä Thermodek 1.5 P piirtopinnoite teräs- tai solukumilastalla tai ruiskuta laastipumpulla. Hierrä pinta alustan imevyyden ja pinnoitusolosuhteiden mukaan n. 5-15 minuutin kuluttua Thermodek muovihiertimellä.
Thermodek 1.5 P piirtopinnoite voidaan haluttaessa maalata FinnGard 150 julkisivumaalilla.
Mahdolliset roiskeet on pyyhittävä välittömästi pois ikkunasta tai ikkunat on suojattava ennen pohjustusta ja pinnoitusta
Työvälineiden puhdistus
Pese työvälineet vedellä.
Hoito-ohjeet
Aikaisintaan 1 kuukauden kuluttua pintakäsittelystä likaantunut pinta voidaan pestä varovasti painepesulla ilman pesuainetta. Pintaan saattaa jäädä pysyvä jälki pesusta, joten pesualue tulee rajata huomaamattomasti rakenteen linjojen mukaan. Irtonainen lika on suositeltavinta puhdistaa kuivana kevyesti pehmeällä harjalla ilman hankausta.
Levän tai homeen poistoon voidaan käyttää Tikkurilan Homeenpoistoa ja hyvää huuhtelua. HUOM. Homepesun jälkeen pinta vaatii aina uuden pintakäsittelyn.
Huoltokäsittely
Huoltomaalaukseen soveltuu FinnGard 150 tai Kivisil julkisivumaali.
Tarkista rakenteiden kunto ja tee tarvittavat korjaukset ennen huoltomaalausta.

KÄYTTÖTURVALLISUUS
Tuotteen koostumus ei edellytä varoitusmerkintöjä. Käytössä noudatettava huolellisuutta ja vältettävä tarpeetonta altistumista. Tuotteesta on saatavilla käyttöturvallisuustiedote.

YMPÄRISTÖNSUOJELU JA JÄTEHUOLTO
Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräilypisteeseen. Tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kierrätykseen tai tällaisen mahdollisuuden puuttuessa yleiselle kaatopaikalle.
KULJETUS
VAK/ADR -
jar021104 / inh241104 / nvi251104 / 338-s


Takaisin