TUOTESELOSTE
1.1.1970
(entinen pvm. 1.1.1970)
 

Thermodek 0,5 J julkisivupinnoite

 
Valmistus lopetettu
31.12.2009
 

TYYPPI
Vesiohenteinen alkalinkestävä silikonimodifioitu vettä hylkivä akryylipinnoite, joka suojaa alla olevaa rakennetta kosteutta vastaan. Maksimiraekoko n. 0,5 mm. Maalaustarvikeryhmä 34.1 (RT-luokitus)
SOVELTUVUUS
Asuin-, liike-, teollisuus-, varasto- ym. rakennukset.
KÄYTTÖKOHTEET
Käytetään Thermodek lisälämmöneristysjärjestelmässä joko sellaisenaan pintatuotteena tai pohjamaalina ennen pintakäsittelyä Thermodek 1.5 H hiertopinnoitteella tai Thermodek 1.5 P piirtopinnoitteella. Soveltuu myös betonipintojen, kuten julkisivujen, parvekkeen pielielementtien ja etulevyjen yms. ulkobetonirakenteiden pinnoitukseen.

TEKNISET TIEDOT
Tuote on täyshimmeä Tuote on vesiohenteinen Työväline: tela Työväline: ruisku
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
0,5
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
1
m2/l
Maalaustarvikeryhmä 2001
34.1 Betonipintojen maalit ja pinnoitteet (RT-luokitus)
Perusmaalit
FGA ja FGC
Kiiltoryhmä
Täyshimmeä (6/RT-luokitus)
Riittoisuus
0,5-1 kg/m2 / valmis pinta. Riittoisuuteen vaikuttavat pinnoitettavan alustan karkeus ja huokoisuus sekä pinnoitusmenetelmä ja -olosuhteet.
Pakkaukset
25 kg
Ohenne
Vesi
Työtapa
Telaus, harjalevitys, ruiskutus esim. korkeapainetasoiteruiskulla min. suutinkoko 0,043" eli 1,09 mm (60º suutinkulma).
Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 %
Päällemaalattavissa 12 tunnin kuluttua.
Vesihöyrynvastus (EN ISO 7783)
sd,H2O < 0,5 m (kerrospaksuus n. 300 µm).(EN ISO 7783-2)
Vedenläpäisevyys (EN 1062-3)
w24 < 0,1 kgm-2h-0.5 (kerrospaksuus n. 300 µm).(EN 1062-3)
Tartuntalujuus (ISO 4624)
> 0,8 N/mm2 (betonilla).(ISO 4624)
Säänkestävyys
Hyvä, myös meri- ja teollisuusilmastossa. Estää sade- ja roiskeveden tunkeutumista rakenteeseen. Päästää sisäpuolelta höyrynä tulevan kosteuden lävitseen.
Kiinteäainetilavuus
n. 48 %.
Tiheys
n. 1,6 kg/l, ISO 2811
Varastointi
Suojattava pakkaselta
Poistumiskuvaus
Valmistus lopetettu

KÄYTTÖOHJEET
Käsittelyolosuhteet
Käsiteltävän pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Pinnoitustyötä ei saa tehdä voimakkaassa auringonpaisteessa.
Esikäsittely
Katso lisälämmöneristystä koskevat ohjeet Thermodek® -järjestelmän suunnitteluohjeista.
Puhdista maalaamattomat betonipinnat liasta, irtoavista hiukkasista ja suoloista. Betonielementtipinnat voidaan maalata aikaisintaan yhden lämmityskauden jälkeen. Muottia vasten valetut betonipinnat on käsiteltävä mekaanisella menetelmällä, esim. hiekkapuhalluksella, riittävän pintaprofiilin saamiseksi ja pinnassa esiintyvän lasimaisen ja kiiltävän sementtikiven poistamiseksi. Valupinnassa esiintyvä sementtiliima on myös poistettava esim. hiekkapuhalluksella, koneellisella teräsharjauksella tai painepesulla hiekkalisäyksellä. Betonipinnoille, joissa on runsaasti huokosia, suositellaan ylitasoitusta Finnseco Polytop pinnoituslaastilla.
Aikaisemmin maalatut betonipinnat:
Poista aikaisemmin maalatulta pinnalta hilseilevät ja heikosti kiinni olevat tai jauhemaiset maalikerrokset. Poistomenetelmä valitaan alustan lujuuden ja poistettavan maalityypin mukaan (esim. teräsharjaus, kuumavesipainepesu tai vesi-hiekka-pesu). Poista myös heikosti kiinni olevat, hauraat betonipinnat. Avaa betonirakenteissa betoniterästen kohdalla mahdollisesti olevat halkeamat piikkaamalla tai kulmahiomakoneella ja laikalla tms. Puhdista teräs ruosteesta ja jatka käsittelyä Finnseco korjauslaasteilla. Hiekkapuhalletuille, hyvin huokoisille betonipinnoille suositellaan ylitasoitusta Finnseco Polytop pinnoituslaastilla.
Asbestia sisältävän alustan esikäsittelyssä on noudatettava valtioneuvoston päätöksessä 1380/94 määriteltyjä suojatoimenpiteitä.
Paikkaukset
Paikkaa betonipinnoilla avatut halkeamat, kolot ja kuopat ympäröivän pinnan tasoon tarkoitukseen soveltuvilla Finnseco korjauslaasteilla. Jälkihoida paikkaukset huolellisesti ja anna niiden kovettua ennen maalausta.
Pinnoitus
Sekoita Thermodek 0.5 J julkisivupinnoite perusteellisesti ennen käyttöä. Varaa yhtenäistä pintaa varten riittävä määrä samaa valmistuserää olevaa pinnoitetta mahdollisten värierojen välttämiseksi. Mikäli joudut kuitenkin turvautumaan eri valmistuserään, pinnoita erien rajakohdat uuden ja vanhan erän seoksella (esim. 1:1). Pyri järjestämään työ niin, että rajakohta tulee mahdollisimman huomaamattomaan kohtaan.
Uudet betonipinnat ja Thermodek liimalaastilla käsitellyt lisälämmöneristetyt pinnat
Pinnoita alusta kahteen kertaan Thermodek 0.5 J julkisivupinnoitteella. Pinnoituskertojen välin tulee olla vähintään 12 tuntia. Thermodek 0.5 J julkisivupinnoite voidaan ohentaa vedellä korkeintaan 5 %.
Vanhat maalaamattomat betonipinnat tai pinnat, joista vanha maali on poistettu
Pohjusta pinta Kivisil pohjusteella tai Alfagel 400:lla tuoteselosteen ohjeiden mukaisesti ja pinnoita kahteen kertaan Thermodek 0.5 J julkisivupinnoitteella. Pinnoitus voidaan tehdä, kun pohjustus on imeytynyt alustaan (pinta ei kiillä). Pinnoituskertojen välin tulee olla vähintään 12 tuntia. Thermodek 0.5 J julkisivupinnoite voidaan ohentaa vedellä korkeintaan 5 %.
Ylitasoitetut pinnat voidaan käsitellä myös ilman pohjustusta pinnoittamalla alusta kahteen kertaan Thermodek 0.5 J julkisivupinnoitteella. Silikonipohjusteen käyttö kuitenkin tehostaa pinnoitteen suojauskykyä.
Vanhat pinnat, joissa on kiinteä, hyvin alustassaan kiinni oleva vanha maalipinta, voidaan käsitellä kuten uudet betonipinnat kahteen kertaan Thermodek 0.5 J julkisivupinnoitteella.
Mahdolliset roiskeet on pyyhittävä välittömästi pois ikkunasta tai ikkunat on suojattava ennen pohjustusta ja pinnoitusta.
Työvälineiden puhdistus
Pese työvälineet vedellä.
Hoito-ohjeet
Aikaisintaan 1 kuukauden kuluttua pintakäsittelystä likaantunut pinta voidaan pestä varovasti painepesulla ilman pesuainetta. Pintaan saattaa jäädä pysyvä jälki pesusta, joten pesualue tulee rajata huomaamattomasti rakenteen linjojen mukaan. Irtonainen lika on suositeltavinta puhdistaa kuivana kevyesti pehmeällä harjalla ilman hankausta.
Levän tai homeen poistoon voidaan käyttää Tikkurilan Homeenpoistoa ja hyvää huuhtelua. HUOM. Homepesun jälkeen pinta vaatii aina uuden pintakäsittelyn.
Huoltokäsittely
Huoltomaalaukseen soveltuu Thermodek 0.5 J julkisivupinnoite, FinnGard 150 tai Kivisil julkisivumaali. Tarkista rakenteiden kunto ja tee tarvittavat korjaukset ennen huoltomaalausta.

KÄYTTÖTURVALLISUUS
Tuotteen koostumus ei edellytä varoitusmerkintöjä. Käytössä noudatettava huolellisuutta ja vältettävä tarpeetonta altistumista. Tuotteesta on saatavilla käyttöturvallisuustiedote.

YMPÄRISTÖNSUOJELU JA JÄTEHUOLTO
Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräilypisteeseen. Tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kierrätykseen tai tällaisen mahdollisuuden puuttuessa yleiselle kaatopaikalle.
KULJETUS
VAK/ADR -
jar021104 / inh241104 / nvi251104 / 336-


Takaisin