TUOTESELOSTE
1.1.1970
(entinen pvm. 1.1.1970)
 

Parketti-Ässä pohjalakka

 
Valmistus lopetettu, uusi Parketti-Ässä -lattialakka korvaa
18.10.2010
Korvaava tuote Parketti-Ässä 20 Lattialakka
 

TYYPPI
Vesiohenteinen akrylaatti-polyuretaanipohjalakka sisäkäyttöön.
SOVELTUVUUS
Hiottujen puupintojen pohjalakkaukseen, kun pintalakkana käytetään Parketti-Ässä pintalakkaa. Varmista ennen käsittelyä tuotteen soveltuvuus kyseiselle puupinnalle pienellä koelakkauksella. Ei sovellu esim. timanttimänty-, savutammi- ja ruskeapyökkipinnoille eikä Nostalgia Puulipeällä käsitellyille pinnoille.
KÄYTTÖKOHTEET
Parketti- ja lautalattiat.

TEKNISET TIEDOT
Tuote soveltuu sisälattiaan Tuote on vesiohenteinen Työväline: teräslasta
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
15
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
20
m2/l
Maalaustarvikeryhmä 2001
71.3 Vesiohenteiset lattialakat (RT-luokitus)
Riittoisuus
1 teräslastalevitys 15-20 m2/l
Pakkaukset
1 l, 3 l ja 10 l
Ohenne
Vesi
Työtapa
Levitys kireästi ruostumattomalla teräslastalla
Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 %
Kuivumisajat lakkauskertojen välillä ilmenevät käyttöohjeesta.
Kiinteäainetilavuus
n. 32 %.
Tiheys
1,1 kg/l, ISO 2811
Varastointi
Suojattava pakkaselta.
Poistumiskuvaus
Valmistus lopetettu, uusi Parketti-Ässä -lattialakka korvaa

KÄYTTÖOHJEET
Käsittelyolosuhteet
Puupinnan on oltava kuiva ja puhdas liasta ja rasvoista. Ilman ja pinnan lämpötilan on oltava vähintään +15 ºC ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.
Esikäsittely
Ohjeiden mukaisesti tehty hionta vähentää lakan menekkiä ja nopeuttaa kuivumista. Jos puupinta jää liian karkeaksi, imee puu paljon lakkaa, jolloin menekki lisääntyy ja kuivuminen hidastuu.
Parketti- ja puulattiat hiotaan tasaiseksi koneellisesti ja yli 0,5 mm raot tiivistetään massalla, joka sekoitetaan puun hiontapölystä ja pohjalakasta. Levitä kittausmassa yli koko lattian kireästi, ruostumattomalla teräslastalla ristikkäisin vedoin vetäen. Hio lattiat n. tunnin kuluttua puun kuvioinnin tai ikkunan valon suuntaisesti (hiomapaperi n:o 100 tai 120). Poista hiontapöly huolellisesti pölynimurilla.
Lakkaus
Varmista ennen lakkausta sekä pohja- että pintalakan soveltuvuus kyseiselle parkettipinnalle pienellä koelakkauksella. Sekoita lakka kevyesti ennen käyttöä, älä kuitenkaan vatkaa lakan joukkoon ilmaa. Kaada pohjalakka lattialle ja levitä se kireästi ruostumattomalla teräslastalla puunsyiden tai kuvioinnin suuntaisesti. Anna pinnan kuivua n. tunti ja hio pinta tarvittaessa sileäksi (hiontapaperi n:o 150). Poista hiontapöly huolellisesti pölynimurilla. Suorita vielä 1-2 teräslastavetoa pohjalakalla antaen pinnan kuivua 30-60 minuuttia lakkauskertojen välillä. Pohjalakan kuivuttua pintalakkaa lattia Parketti-Ässä pintalakalla 2-3 kertaa.
Työvälineiden puhdistus
Pese työvälineet vedellä. Hieman kovettuneen lakan poistoon suositellaan Tikkurilan Pensselipesua.
Hoito-ohjeet
Lakattu pinta saavuttaa lopullisen kulutus- ja kemikaalikestävyytensä noin 2 viikon kuluttua pintakäsittelystä. Vältä puhdistuskäsittelyä tänä aikana. Puhdista pinta harjalla, mopilla tai pölypyyhkeellä. Likaiset pinnat voit puhdistaa neutraalilla (pH 6-8) pesuaineella ko.

KÄYTTÖTURVALLISUUS
Tuotteen koostumus ei edellytä varoitusmerkintöjä. Käytössä noudatettava huolellisuutta ja vältettävä tarpeetonta altistumista. Tuotteesta on saatavilla käyttöturvallisuustiedote.

YMPÄRISTÖNSUOJELU JA JÄTEHUOLTO
Nestemäinen lakkajäte on toimitettava ongelmajätteiden keräilypisteeseen. Tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kierrätykseen tai tällaisen mahdollisuuden puuttuessa yleiselle kaatopaikalle. Ympäristöseloste
KULJETUS
VAK/ADR -
hok081205 / akk091205 / 0053913


Takaisin