TUOTESELOSTE
1.8.2004
(entinen pvm. 27.8.2003)
 

Nostalgia Unikkoöljy

 
Valmistus lopetettu
29.12.2010
 

TYYPPI
Kylmäpuristettu 100 prosenttinen kuivuva kasviöljy puupintojen käsittelyyn.
SOVELTUVUUS
Nostalgia Unikkoöljy suojaa puupintoja kosteudelta ja likaantumiselta ja öljyllä käsitellyt pinnat on helppo pitää puhtaana.
KÄYTTÖKOHTEET
Käsittelemättömät puupinnat kuten työtasot, leikkuulaudat, puuastiat ja -ottimet. Soveltuu elintarvikkeiden kanssa kosketukseen joutuvien puupintojen käsittelyyn (VTT:n tutkimusselostus BEL 975/96). Sopii myös leikkikalujen käsittelyyn.

TEKNISET TIEDOT
Työväline: sivellin
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
10
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
25
m2/l
Värisävyt
Väritön, syventää käsiteltävän puun väriä.
Riittoisuus
10-25 m2/l, riippuen pinnan huokoisuudesta.
Pakkaukset
250 ml ja 1 l
Työtapa
Sively tai levitys puhtaalla kankaalla.
Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 %
Öljy imeytyy puuhun. Ylimääräinen öljy pyyhitään pois, minkä jälkeen pinta on käyttövalmis.
Kiinteäainetilavuus
100 %.
Tiheys
0,9 kg/l, ISO 2811.
Varastointi
Suojattava pakkaselta.
Poistumiskuvaus
Valmistus lopetettu

KÄYTTÖOHJEET
Käsittelyolosuhteet
Käsiteltävän pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään +5 ºC ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.
Esikäsittely
Puhdista puupinnat huolellisesti ja anna niiden kuivua. Pintojen puhdistukseen soveltuu esim. astianpesuaine. Erittäin likaiset ja tummuneet pinnat voit siklata tai hioa ennen käsittelyä.
Käsittely
Levitä Nostalgia Unikkoöljy siveltimellä tai puhtaalla kankaalla ja anna imeytyä puuhun. Anna kuivua seuraavaan päivään. Käsittele kevyesti toiseen kertaan, pyyhi ylimääräinen öljy pois puhtaalla kankaalla ja viimeistele tasopinnat hiertämällä ne pehmeällä hiomalevyllä.
Työvälineiden puhdistus
Pese työvälineet vedellä ja saippualla. Hieman kovettuneen öljyn poistoon suositellaan Tikkurilan Pensselipesua.
Hoito-ohjeet
Tarvittaessa aikaisintaan n. 1 kk:n kuluttua öljyämisestä:
Puhdista pinta kevyesti nihkeäksi puristetulla siivousvälineellä esim. pesusienellä tai siivousliinalla ja neutraalilla (pH 6-8) astianpesuaineella. Pinta ei saa jäädä märäksi. Öljyä tarpeen vaatiessa uudestaan unikkoöljyllä.
Pintakäsittelyn jälkeen pintoja on käsiteltävä varoen muutamien viikkojen ajan, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 1 kk:n kuluttua. Mikäli pintoja joudutaan puhdistamaan pian pintakäsittelyn jälkeen puhdista pinta kevyesti pehmeällä harjalla, nihkeällä puhdistusliinalla tai mopilla.
Käsittele kulunut pinta uudelleen Nostalgia Unikkoöljyllä. Säännöllisesti Unikkoöljyllä hoidettu pinta hylkii vettä, on helppo pitää puhtaana ja kestää rasitusta.

KÄYTTÖTURVALLISUUS
Tuotteen koostumus ei edellytä varoitusmerkintöjä. Käytössä noudatettava huolellisuutta ja vältettävä tarpeetonta altistumista. Tuotteesta on saatavilla käyttöturvallisuustiedote.

YMPÄRISTÖNSUOJELU JA JÄTEHUOLTO
Tyhjät, kuivat myyntipakkaukset voidaan toimittaa kierrätykseen tai tällaisen mahdollisuuden puuttuessa yleiselle kaatopaikalle. Itsesyttymisvaara. Huom! Unikkoöljy voi huokoiseen materiaaliin sekoitettuna aiheuttaa itsesyttymisen. Tällainen jäte on kerättävä erilleen ja säilytettävä esim. vedellä kostutettuna ennen hävitystä tai poltettava.
KULJETUS
VAK/ADR -
hok301004 / ins300404 / nvi151104 / 001 7020


Takaisin