TUOTESELOSTE
1.8.2004
(entinen pvm. 27.8.2003)
 

Nostalgia Puuöljy luonnonvärinen

 
Valmistus lopetettu
29.12.2010
 

TYYPPI
Sävytettävä, puhtaisiin kasviöljyihin ja -vahoihin pohjautuva puupintojen käsittelyaine. Ei sisällä liuotteita. Maalaustarvikeryhmä 79 (RT-luokitus).
SOVELTUVUUS
Kaikille puupinnoille kuivissa sisätiloissa, kun halutaan säilyttää puun luonnollinen pintarakenne ja hengittävyys sekä parantaa pinnan kulutuskestävyyttä ja puhdistet¬tavuutta.
KÄYTTÖKOHTEET
Puulattiat, paneeli- ja hirsiseinät, huonekalut ym. kuivien tilojen puupinnat.

TEKNISET TIEDOT
Tuote soveltuu sisäseiniin Tuote soveltuu sisäkattoon Tuote soveltuu sisälattiaan Työväline: sivellin Työväline: teräslasta
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
15
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
20
m2/l
Maalaustarvikeryhmä 2001
79 Öljyt sisäkäyttöön (RT-luokitus)
Perusmaalit
EP
Riittoisuus
15-20 m2/l
Pakkaukset
0,225 l, 0,9 l ja 2,7 l
Työtapa
Pienet pinnat: sivellin tai sivelytyyny.
Lattiat: levitys lastalla, hiertäminen käsin tai koneella.
Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 %
Pinta kestää kevyttä rasitusta 1-3 vrk:n kuluttua käsittelystä. Lopullisen kestävyyden pinta saavuttaa muutamassa viikossa.
Kiinteäainetilavuus
76 %
Tiheys
1,0 kg/l, ISO 2811.
Varastointi
Suojattava pakkaselta.
Poistumiskuvaus
Valmistus lopetettu

KÄYTTÖOHJEET
Käsittelyolosuhteet
Käsiteltävän pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään +5 ºC ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.
Esikäsittely
Esikäsittele puupinta perusteellisesti Nostalgia Esikäsittelyaineella käyttöohjeen mukaan.
Käsittely
Ravista purkkia perusteellisesti ennen käyttöä ja sekoita ajoittain käytön aikana.
Lattiat:
Levitä öljy tasaisesti ja ohuelti lastalla tai siveltimellä. Hierrä öljy lattiaan käsin tai koneellisesti keskikarkealla hiomalevyllä (ruskea). Poista imeytymätön öljy puhtaalla, kuivalla, nukkaamattomalla rievulla. Viimeistele pinta käsin tai koneellisesti pehmeällä kiillotuslevyllä (valkoinen).
Hirsi- ja paneelipinnat, huonekalut ym.:
Käsittele kuten lattiat tai sivele pinta kertaalleen Nostalgia Puuöljyllä ohuelti ja tiukkaan puun syiden suuntaisesti. Sivellinlevityksessä pintaan saattaa jäädä pieniä kiiltoeroja puun huokoisuudesta johtuen.
Anna öljyn kuivua n. 1 viikko. Tänä aikana on tärkeää, että puu ei pääse likaantumaan eikä sitä kastella. Pinta kestää kevyttä rasitusta 1-3 vrk:n kuluttua käsittelystä. Voit suojata lattiapinnan hengittävällä paperilla seuraavana päivänä.
Työvälineiden puhdistus
Pese työvälineet vedellä ja saippualla. Hieman kovettuneen puuöljyn poistoon suositellaan Tikkurilan Pensselipesua.
Hoito-ohjeet
Tarvittaessa aikaisintaan n 1 kk:n kuluttua öljyämisestä: Puhdista pinta Nostalgia Hoitovahalla (1 dl Nostalgia Hoitovahaa 10 litraan lämmintä vettä). Puhdista puupinta nihkeällä puhdistusliinalla tai mopilla puun syiden suuntaan. Pinta ei saa jäädä märäksi.
Käytä erittäin likaisten pintojen puhdistukseen hiukan vahvempaa pesuliuosta (2-3 dl Nostalgia Hoitovahaa 10 litraan lämmintä vettä). Puhdista kuluneet, kuivuneet, erittäin likaiset tai pinttyneet tahrat Nostalgia Esikäsittelyaineella ja käsittele uudelleen Nostalgia Puuöljyllä tai Hoitovahalla.
Pintakäsittelyn jälkeen pintoja on käsiteltävä varoen muutamien viikkojen ajan, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 1 kk:n kuluttua. Mikäli pintoja joudutaan puhdistamaan pian pintakäsittelyn jälkeen puhdista pinta kevyesti pehmeällä harjalla, nihkeällä puhdistusliinalla tai mopilla.
Käsittele kulunut pinta alkuperäisen värisellä Nostalgia Puuöljyllä käyttöohjeen mukaan.

KÄYTTÖTURVALLISUUS
Tuotteen koostumus ei edellytä varoitusmerkintöjä. Käytössä noudatettava huolellisuutta ja vältettävä tarpeetonta altistumista. Tuotteesta on saatavilla käyttöturvallisuustiedote.

YMPÄRISTÖNSUOJELU JA JÄTEHUOLTO
Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräilypisteeseen. Tyhjät, kuivat myyntipakkaukset voidaan toimittaa kierrätykseen tai tällaisen mahdollisuuden puuttuessa yleiselle kaatopaikalle. Itsesyttymisvaara. Huom! Tuotteen kostuttamat rievut ja trasselit sekä mahdollinen hiontapöly voivat syttyä itsestään, joten ne on säilytettävä vedellä kostutettuna ennen hävitystä, kuivattava mieluiten ulkona avoimessa tilassa tai poltettava välittömästi.
KULJETUS
VAK/ADR -
hok301004 / inh070704 / nvi151104 / 433 6404


Takaisin