TUOTESELOSTE
1.8.2004
(entinen pvm. 27.8.2003)
 

Mosaic hiutalelakka

 
Valmistus lopetettu
1.9.2012
 

TYYPPI
Vesiohenteinen, liuotteeton, erikoislakka sisäkäyttöön.
SOVELTUVUUS
Lateksimaalilla maalattujen betoni-, rappaus-, tasoite-, tiili-, lastulevy-, puukuitulevy- ja kipsilevypintojen lakkaukseen sisällä. Lakkaan lisätään värillisiä hiutaleita, jotka yhdessä maalatun alustan kanssa muodostavat koristeellisen ja elävän pinnan.
KÄYTTÖKOHTEET
Sisäseinät esim. rappukäytävissä, eteisauloissa ja julkisissa tiloissa.

TEKNISET TIEDOT
Tuote soveltuu sisäseiniin Tuote on puolihimmeä Tuote on vesiohenteinen Työväline: tela
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
4
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
6
m2/l
Maalaustarvikeryhmä 2001
71.1 Sisälakat RL 2 (RT-luokitus)
Värisävyt
Mosaic hiutalelakka on väritöntä johon lisätään värillisiä hiutaleita. Hiutaleväriyhdistelmiä on 4 (sininen, punainen, keltainen ja vihreä), lisäksi erikseen valkoiset ja mustat hiutaleet.
Kiiltoryhmä
Puolihimmeä (4/RT-luokitus)
Pakkaukset
3 l ja 10 l
Ohenne
Vesi
Työtapa
Telaus
Seoksen käyttöaika (+20 °C)
Mosaic hiutalelakka voidaan levittää n. vuorokauden kuluttua maalauksesta. Hiutalelakka on käsittelykuiva n. 2 tunnin kuluttua ja suojalakattavissa n. 5 tunnin kuluttua.
Kemikaalienkestävyys
Kestää pyyhkimistä nihkeällä siivousliinalla.
Kiinteäainetilavuus
n. 13 %.
Tiheys
1,0 kg/l, ISO 2811.
Varastointi
Suojattava pakkaselta.
Poistumiskuvaus
Valmistus lopetettu

KÄYTTÖOHJEET
Käsittelyolosuhteet
Käsiteltävän pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään +5 ºC ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.
Esikäsittely
Puhdista pinnat liasta ja pölystä. Pese ennen maalatut pinnat Maalipesu pesuaineella ja huuhdo huolellisesti vedellä. Kittaa naarmut ja epätasaisuudet sopivalla Spakkeli tai Presto tasoitteella ja hio kuivunut pinta.
Maalaa alusta vesiohenteisella lateksimaalilla esim. Luja, Remontti-Ässä, Joker tai Ässäplast.
Mosaic hiutalelakka on väritöntä, siksi alustan maalipinnan pitää olla tasainen ja peittävä.
Lakkaus
Alustan täysin kuivuttua voi pinnan käsitellä Mosaic hiutalelakalla, johon on huolellisesti sekoitettu värilliset hiutaleet. Levitä Mosaic hiutalelakka telalla kevyesti n. 1-1,5 m2:n alueelle. Telaa sitten kevyesti pystysuorin vedoin ja tarvittaessa vaakasuorin vedoin. Näin värilliset hiutaleet levittyvät tasaisesti koko pinnalle. Käytä pitkäkarvaista telaa, mutta vältä paksuja lakkakerroksia, ettei pinnasta tulisi kirjava. Mahdolliset korjaukset (lisäykset) jälkikäteen voi tehdä siveltimellä kevyesti ”töpöttämällä”.
Pinnan kulutuskestävyyttä ja puhdistettavuutta julkisissa tiloissa voidaan lisätä käsittelemällä Mosaic-pinta vielä puolihimmeällä Kiva kalustelakalla. Tasaisimpaan lopputulokseen pääset levittämällä suojalakan lyhytnukkaisella telalla, esim. mohairtelalla.
Työvälineiden puhdistus
Pese työvälineet vedellä. Hieman kovettuneen lakan poistoon suositellaan Tikkurilan Pensselipesua.
Hoito-ohjeet
Tarvittaessa aikaisintaan n.1 kk:n kuluttua pintakäsittelystä.
Pinnat puhdistetaan neutraaliin (pH 6 - 8) pesuaineliuokseen kostutetulla nihkeällä siivousliinalla. Pesuainevalmistajan antamia laimennusohjeita tulee noudattaa pesuaineliuosta valmistettaessa.
Pintakäsittelyn jälkeen pintoja on käsiteltävä varoen muutamien viikkojen ajan, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 1kk:n kuluttua. Mikäli pintoja joudutaan puhdistamaan pian pintakäsittelyn jälkeen, puhdista pinta kevyesti nihkeällä puhdistusliinalla tai mopilla.
EU VOC -raja-arvo
(cat A/i) max. 140 g/l (2010).
Mosaic Hiutalelakka sisältää VOC max. 140 g/l.

KÄYTTÖTURVALLISUUS
Tuotteen koostumus ei edellytä varoitusmerkintöjä. Käytössä noudatettava huolellisuutta ja vältettävä tarpeetonta altistumista. Tuotteesta on saatavilla käyttöturvallisuustiedote.

YMPÄRISTÖNSUOJELU JA JÄTEHUOLTO
Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräilypisteeseen. Tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kierrätykseen tai tällaisen mahdollisuuden puuttuessa yleiselle kaatopaikalle. Ympäristöseloste
KULJETUS
VAK/ADR -
ara011004 / inh210604 / nvi241104 / 0053200


Takaisin