TUOTESELOSTE
15.8.2007
 

Modus julkisivupinnoite

 
Valmistus lopetettu
31.12.2009
 

TYYPPI
Vesiohenteinen alkalinkestävä silikonimodifioitu vettä hylkivä akrylaattipinnoite. Maksimiraekoko n. 1,5 mm. Maalaustarvikeryhmä 34.1 (RT-luokitus)
SOVELTUVUUS
Käytetään Modus -järjestelmän pintatuotteena. Soveltuu Modus Oikaisulaastilla tasoitettujen julkisivujen ja betonipintojen, kuten julkisivujen, parvekkeen pielielementtien ja etulevyjen yms. ulkobetonirakenteiden pinnoitukseen.
KÄYTTÖKOHTEET
Soveltuu Modus Oikaisulaastilla tasoitettujen julkisivujen ja betonipintojen, kuten julkisivujen, parvekkeen pielielementtien ja etulevyjen yms. ulkobetonirakenteiden pinnoitukseen.

TEKNISET TIEDOT
Tuote soveltuu ulkoseiniin Tuote on täyshimmeä Tuote on vesiohenteinen Työväline: ruisku Työväline: teräslasta
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
2,5
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
3
m2/l
Maalaustarvikeryhmä 2001
34.1 Betonipintojen maalit ja pinnoitteet (RT-luokitus)
Perusmaalit
MDA ja MDC
Kiiltoryhmä
Täyshimmeä (6/RT-luokitus)
Riittoisuus
2,5 - 3 kg/m2. Riittoisuuteen vaikuttavat työstötapa ja haluttu pinnan reatiheys sekä alustan karheus.
Pakkaukset
25 kg
Ohenne
Vesi
Työtapa
Ruiskutus laastipumpulla, min. suutinkoko 5 mm, tai lastalevitys. Lastalevitetty pinta viimeistellään Tikkurilan muovihiertimellä.
Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 %
Käsittelykuiva seuraavana päivänä. Suojattava sateelta kuivumisen ajan.
Vesihöyrynvastus (EN ISO 7783)
sd,H2O < 0,5 m
Tartuntalujuus (ISO 4624)
> 0,8 N/mm2 (betonilla).
Vedenläpäisevyys (EN 1062-3)
w24 < 0,1 kgm-2h-0,5
Säänkestävyys
Hyvä, myös meri- ja teollisuusilmastossa. Estää sade- ja roiskeveden tunkeutumista rakenteeseen. Päästää sisäpuolelta höyrynä tulevan kosteuden lävitseen.
Kiinteäainetilavuus
n. 70 %.
Tiheys
n. 1,8 - 1,9 kg/l, ISO 2811.
Varastointi
Suojattava pakkaselta
Poistumiskuvaus
Valmistus lopetettu

KÄYTTÖOHJEET
Käsittelyolosuhteet
Käsiteltävän pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Pinnoitustyötä ei saa tehdä voimakkaassa auringonpaisteessa.
Esikäsittely
Ylitasoitettu harkkopinta ja maalaamaton betonipinta:
Uuden pinnan tulee olla riittävästi kuivunut ja kovettunut ennen pintakäsittelyä.
Puhdista maalaamattomat pinnat liasta, irtoavista hiukkasista ja suoloista. Muottia vasten valetut betonipinnat on käsiteltävä mekaanisella menetelmällä, esim. hiekkapuhaltamalla, riittävän pintaprofiilin saamiseksi ja pinnassa esiintyvän lasimaisen ja kiiltävän sementtikiven poistamiseksi. Valupinnassa esiintyvä sementtiliima on myös poistettava esim. teräsharjauksella tai painepesulla hiekkalisäyksellä. Hiekkapuhalletut tai epätasaiset alustat (esim. lautavalupinnat) tulee ylitasoittaa Modus Oikaisulaastilla.
Pohjustus
Pohjamaalaa alusta aina kertaalleen pinnoitteen väriin sävytetyllä Modus Julkisivumaalilla. Anna maalin kuivua vähintään vuorokausi ennen pinnoitusta.
Pinnoitus
Sekoita Modus Julkisivupinnoite perusteellisesti ennen käyttöä. Varaa yhtenäistä pintaa varten riittävä määrä samaa valmistuserää olevaa pinnoitetta mahdollisten värierojen välttämiseksi. Mikäli joudut kuitenkin turvautumaan eri valmistuserään, pinnoita erien rajakohdat uuden ja vanhan erän seoksella (esim. 1:1). Pyri järjestämään työ niin, että rajakohta tulee mahdollisimman huomaamattomaan kohtaan.
Ruiskutettu pinta: Levitä pinnoite laastipumpulla ruiskuttaen noin 1m etäisyydeltä pyörivin liikkein kohtisuoraan pintaa vasten. Yhtenäiset pinnat ruiskutetaan yhtäjaksoisesti.
Hierretty pinta (pienet alueet): Levitä pinnoite teräslastalla tai ruiskuta laastipumpulla. Poista levitetyltä alueelta liian paksu pinnoitekerros teräslastalla pinnoitetta myöten vetäen. Hierrä pinta välittömästi (max. 15 min kuluttua) kevyesti painaen Tikkurilan muovihiertimellä. Jos hierrin ei liiku kevyesti, pinnoitetta on liikaa. Pyri järjestämään työ niin, että työtaukojen ja eri purkkien raja­kohta tulee mahdollisimman huomaamattomaan kohtaan.
Mahdolliset roiskeet on pyyhittävä välittömästi pois ikkunasta tai ikkunat on suojattava ennen pohjustusta ja pinnoitusta.
Huoltomaalaus:
Huoltomaalaukseen soveltuu Modus Julkisivumaali. Tarkista rakenteiden kunto ja tee tarvittavat korjaukset ennen huoltomaalausta.
Työvälineiden puhdistus
Pese työvälineet vedellä.
Hoito-ohjeet
Aikaisintaan 1 kuukauden kuluttua pintakäsittelystä likaantunut pinta voidaan pestä varovasti painepesulla ilman pesuainetta. Pintaan saattaa jäädä pysyvä jälki pesusta, joten pesualue tulee rajata huomaamattomasti rakenteen linjojen mukaan. Irtonainen lika on suositeltavinta puhdistaa kuivana kevyesti pehmeällä harjalla ilman hankausta.
Levän tai homeen poistoon voidaan käyttää Tikkurilan Homeenpoistoa ja hyvää huuhtelua. HUOM. Homepesun jälkeen pinta vaatii aina uuden pintakäsittelyn.
Huoltokäsittely
Huoltomaalaus:
Huoltomaalaukseen soveltuu Modus Julkisivumaali. Tarkista rakenteiden kunto ja tee tarvittavat korjaukset ennen huoltomaalausta.
EU VOC -raja-arvo
(Cat A/c) 75g/l(2007) / 40 g/l(2010)
Modus sisältää VOC max. 75 g/l.

KÄYTTÖTURVALLISUUS
Tuotteen koostumus ei edellytä varoitusmerkintöjä. Käytössä on noudatettava huolellisuutta ja vältettävä tarpeetonta altistumista. Tuotteesta on saatavilla käyttöturvallisuustiedote.

YMPÄRISTÖNSUOJELU JA JÄTEHUOLTO
Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräilypisteeseen. Tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kierrätykseen tai tällaisen mahdollisuuden puuttuessa yleiselle kaatopaikalle. Ympäristöseloste
KULJETUS
VAK/ADR -
jar140806 / akk160806 / als150806 / 437-s


Takaisin