TUOTESELOSTE
1.1.1970
(entinen pvm. 1.1.1970)
 

Kevyt-Rae koristepinnoite

 
Valmistus lopetettu
1.9.2009
Korvaava tuote Tunto Hieno, struktuuripinnoite
 

TYYPPI
Telattava akrylaattilateksipinnoite. Maalaustarvikeryhmä 37 (RT-luokitus).
SOVELTUVUUS
Poistuva tuote. Korvaavana tuotteena voidaan käyttää Tunto Hienoa.

Uudet ja ennen maalatut betoni-, rappaus-, tiili-, puukuitulevy-, kipsilevy-, lastulevy- ja tapettipinnat. Kevyt-Rae on kevyttä levittää myös kattoihin. Käsitelty pinta on ulkonäöltään rappauksen kaltainen ja peittää pienet kolot ja epätasaisuudet. Telattu Kevyt-Rae on koristeellinen sellaisenaan. Erikoistelalla ja muilla välineillä pintaa voi lisäksi kuvioida mieleisekseen.
KÄYTTÖKOHTEET
Sisäseinät ja –katot.

TEKNISET TIEDOT
Tuote soveltuu sisäseiniin Tuote soveltuu sisäkattoon Tuote on täyshimmeä Tuote on vesiohenteinen Työväline: tela Työväline: sivellin
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
1
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
1,5
m2/l
Maalaustarvikeryhmä 2001
37 Vesiohenteiset pinnoitteet sisäkäyttöön RL 1...3 (RT-luokitus)
Perusmaalit
AP
Värisävyt
Valkoinen. Voidaan sävyttää Tikkurilan Symphony värikartan A:lla merkityt värit. Sävytyksessä käytetään vain puolet kaavan osoittamasta pastamäärästä. Sävy voi poiketa mallista. Tarkasta sävy, kun käytät tuotetta pintamaalina. Tummat värit saadaan maalaamalla pinta esim. Jokerilla.
Kiiltoryhmä
Täyshimmeä (6/RT-luokitus)
Riittoisuus
1-1,5 m2/l.
Pakkaukset
2,7 l, 9 l.
Ohenne
Vesi
Työtapa
Telaus tai sively. Suositamme erityisen pinnoitetelan käyttöä.
Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 %
Kerrospaksuudesta riippuen 1-5 tuntia. Toinen käsittely tai päällemaalaus voidaan suorittaa vuorokauden kuluttua normaaliolosuhteissa.
Kemikaalienkestävyys
80 °C, ISO 4211-3
Kiinteäainetilavuus
53 %.
Tiheys
1,0 kg/l, ISO 2811.
Varastointi
Suojattava pakkaselta.
Poistumiskuvaus
Valmistus lopetettu

KÄYTTÖOHJEET
Käsittelyolosuhteet
Käsiteltävän pinnan on oltava kuiva. Ilman, pinnan ja pinnoitteen lämpötilan on oltava vähintään +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.
Esikäsittely
Maalaamaton pinta:
Puhdista maalaamattomat pinnat liasta ja pölystä. Kittaa tarvittaessa kolot sopivalla Presto Kevyttasoitteella. Pohjamaalaa puukuitulev-, lastulevy- ja tapettipinnat Yleispohjamaali Lujalla. Betoni-, rappaus-, tiili- ja kipsilevypinnat voidaan käsitellä suoraan Kevyt-Rae koristepinnoitteella. Huonosti kiinni olevat tapetit on poistettava.
Ennen maalattu pinta:
Pese ennen maalatut pinnat Maalipesu pesuaineella ja huuhdo huolellisesti vedellä. Kittaa tarvittaessa kolot sopivalla Presto tasoitteella. Hio kiiltävät maalipinnat himmeiksi hiomapaperilla ja poista hiontapöly.
Maalaus
Sekoita Kevyt-Rae koristepinnoite huolellisesti ennen käyttöä. Ohenna tarvittaessa vedellä. Levitä telalla. Telattu pinta voidaan lisäksi kuvioida erikoisteloilla tai muilla välineillä. Levitä pinnoite paksuna kerroksena, seinäpinnoilla ylhäältä alaspäin n. 30-40 cm leveinä kaistoina tasaisesti n. 1 m2 kerrallaan ja tee lopullinen pintakuviointi käsitellylle alueelle heti. Vältä kuitenkin ylipaksuja kerroksia, koska kuivassa pinnassa voi tällöin esiintyä halkeilua. Varaa yhtenäistä pintaa varten riittävä pinnoite-erä yhteen astiaan sekoitettuna mahdollisten värierojen välttämiseksi.
Työvälineiden puhdistus
Pese työvälineet vedellä. Hieman kovettuneen koristepinnoitteen poistoon suositellaan Tikkurilan Pensselipesua.
Hoito-ohjeet
Pinnat puhdistetaan kuivapuhdistuksena käyttäen imuria, pehmeää harjaa tai pölypyyhettä.

KÄYTTÖTURVALLISUUS
Tuotteen koostumus ei edellytä varoitusmerkintöjä. Käytössä noudatettava huolellisuutta ja vältettävä tarpeetonta altistumista. Tuotteesta on saatavilla käyttöturvallisuustiedote.

YMPÄRISTÖNSUOJELU JA JÄTEHUOLTO
Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräilypisteeseen. Tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kierrätykseen tai tällaisen mahdollisuuden puuttuessa yleiselle kaatopaikalle.
KULJETUS
VAK/ADR -
ara / 011004 / inh / 050704 / kal / 191004 / 2310201


Takaisin