TUOTESELOSTE
1.1.1970
(entinen pvm. 1.1.1970)
 

Hammerite metallisuojamaali

 
Valmistus lopetettu
1.8.2009
Korvaava tuote Miranol Metallack
 

TYYPPI
Nopeasti kuivuva sileäpintainen sekä vasaralakkakuvioinen alkydimaali.
SOVELTUVUUS
Erilaiset metallipinnat sisällä ja ulkona. Hammerite metallisuojamaali on helppo sivellä ja se tasoittuu hyvin.
KÄYTTÖKOHTEET
Metalliaidat ja -kaiteet, polkupyörät, kuivaustelineet, auton vanteet, työkalut, erilaiset teräsrakenteet jne.

TEKNISET TIEDOT
Tuote on kiiltävä Tuote on liuoteohenteinen Työväline: ruisku Työväline: sivellin
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
9
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
10
m2/l
Värisävyt
Vasaralakkakuvio: hopeanharmaa, kulta, musta, tummansininen, tummanvihreä, vaaleansininen
Kiiltoryhmä
Kiiltävä (2/RT-luokitus)
Riittoisuus
n. 9-10 m2/l
Pakkaukset
250 ml, 750 ml, sävystä riippuen
Ohenne
Lakkabensiini 1050
Työtapa
Sively tai ruiskutus. Vasaralakkakuvioinen maali on myös telattavissa. Suurpaineruiskutus -suutin 0,015" - 0,020" eli 0,380-0,500 mm
Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 %
Kosketuskuiva 2 tunnin kuluttua. Päällemaalattavissa aikaisintaan 4-6 tunnin kuluttua.
Kiinteäainetilavuus
n. 60 %.
Tiheys
0,95 kg/l, ISO 2811
Varastointi
Kestää kylmävarastoinnin ja -kuljetuksen. Huonosti suljettu tai vajaa astia ei kestä pitkäaikaista varastointia.
Poistumiskuvaus
Valmistus lopetettu

KÄYTTÖOHJEET
Käsittelyolosuhteet
Maalattavan pinnan on oltava kuiva, lämpötila +8°C -+25°C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.
Esikäsittely
Maalaamaton pinta:
Puhdista pinnat pölystä, liasta, rasvoista, öljyistä ja vesiliukoisista suoloista Panssaripesulla. Huuhtele huolellisesti vedellä ja anna kuivua. Karhenna kiiltävä metallipinta hiontapaperilla ja poista hiontapöly. Poista irtoava ruoste ja maali kaapien ja teräsharjaten puhdistusasteeseen St 2.
Ennen maalattu pinta:
Puhdista pinnat pölystä, liasta, rasvoista, öljyistä ja vesiliukoisista suoloista Panssaripesulla. Huuhtele huolellisesti vedellä ja anna kuivua. Karhenna vanha, kiiltävä maalipinta hiontapaperilla, poista hiontapöly. Poista irtoava ruoste ja maali kaapien ja teräsharjaten puhdistusasteeseen St 2.
Pohjamaalaa/paikkamaalaa ruostumaton teräs, sinkitty pinta, alumiini-, kupari-, messinki- ja kromipinnat Hammerite pohjamaalilla pintamaalin pysyvyyden varmistamiseksi.
Maalaus
Sekoita maali hyvin ennen maalausta. Levitä maali siveltimellä, telalla tai ruiskulla 2 kertaan. Aiemmin käsitellylle ehjälle pinnalle riittää 1 käsittely. Kertamaalauksella on pyrittävä 60-70 µm kuivakalvoon.
Työvälineiden puhdistus
Pese työvälineet Lakkabensiinillä tai Tikkurilan Pensselipesulla.
Hoito-ohjeet
Maalattua pintaa on käsiteltävä varoen, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 4 viikossa. Pian käsittelyn jälkeen pinta voidaan puhdistaa kevyesti pehmeällä harjalla, nihkeällä puhdistusliinalla tai mopilla. Aikaisintaan 1 kuukauden kuluttua maalaamisesta likaantunut pinta voidaan puhdistaa Huoltopesulla (1 osa Huoltopesua 10 osaan vettä). Puhdista tahrat ja erittäin likaiset pinnat vahvemmalla huoltopesuliuoksella (1:1). Pesun jälkeen huuhtele pinnat ja anna kuivua.

KÄYTTÖTURVALLISUUS
Sisältää: Teollisuusbensiiniä, vetykäsitelty raskas (alifaattinen liuotinbensiini) SYTTYVÄÄ. TOISTUVA ALTISTUS VOI AIHEUTTAA IHON KUIVUMISTA TAI HALKEILUA. HAITALLISTA VESIELIÖILLE, VOI AIHEUTTAA PITKÄAIKAISIA HAITTAVAIKUTUKSIA VESIYMPÄRISTÖSSÄ. Huolehdittava hyvästä ilmanvaihdosta. Vältettävä liuotehöyryn/ruiskutussumun hengittämistä. Eristettävä sytytyslähteistä - Tupakointi kielletty. Varottava kemikaalin joutumista iholle ja silmiin. Roiskeet iholta huuhdeltava välittömästi runsaalla määrällä vettä. Roiskeet silmistä huuhdeltava välittömästi runsaalla vedellä ja mentävä lääkäriin. Jos ainetta on nielty, hakeuduttava heti lääkärin hoitoon ja näytettävä tämä pakkaus tai etiketti. Vältettävä päästämistä ympäristöön. Lue erityisohjeet/käyttöturvallisuustiedote. Säilytettävä lasten ulottumattomissa. Sisältää etyylimetyyliketoksiimia ja kobolttikarboksylaattia. Voi aiheuttaa allergisen reaktion. Tuotteesta on saatavilla käyttöturvallisuustiedote.

YMPÄRISTÖNSUOJELU JA JÄTEHUOLTO
Valmistetta ei saa päästää viemäriin, vesistöön eikä maaperään. Nestemäinen maalijäte on toimitettava ongelmajätteiden keräilypisteeseen. Tyhjät, kuivat myyntipakkaukset voidaan toimittaa kierrätykseen tai tällaisen mahdollisuuden puuttuessa yleiselle kaatopaikalle.
KULJETUS
VAK/ADR -
tip281205 / lko090106 / akk291205 / 006 7710-


Takaisin